Uluslararası İlişkiler Mezunlar Kürsüsü Düzenlendi (Mayıs 2023)

29/05/2023 13:52:40 - 29/05/2023 13:52:40 - 231 Okunma

Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emir YAZICI'nın yaptığı Mezunlar Kürsüsü programı kapsamında iki ayrı etkinlikte dört mezunumuzu ağırladık. Yurtiçinde ve yurtdışında farklı sektörlerde kariyerlerini sürdüren mezunlarımız mezuniyet sonrası iş arama ve mülakat süreçlerine dair tecrübelerini öğrencilerimize aktardılar. Konuşmacılarımız, uluslararası İlişkiler mezunlarının hemen hemen her sektörde istihdam edildiğini ve öğrencilerimizin iş arama süreçlerinde kendilerini kısıtlamamaları gerektiğini söylerken; staj tecrübesi, yabancı dil yetkinliği, Erasmus programı tecrübesi ve temel bilgisayar programlarını kullanabilmenin önemine dikkat çektiler. Ayrıca, mezunlarımız yabancı dil konusunda kendilerini geliştirebilmeleri, kişisel eğitim programlarından ve staj imkanlarından haberdar olabilmeleri için kendi kullandıkları kaynakları öğrencilerimizle paylaştılar. İletişim bilgilerini de öğrencilerimizle paylaşan mezunlarımız her zaman öğrencilerimize yardım etmeye hazır olduklarını belirttiler.

Mezun Etkinlik

Uluslararası İlişkiler Mezunlar Kürsüsü Düzenlendi (Mayıs 2023)