İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

9 Mayıs Avrupa Birliği Günü'nde 131. Avrupa Birliği Sertifika Programı Başlamıştır (9 Mayıs 2022)

09/05/2022 16:13:39 - 09/05/2022 16:13:39 - 211 Okunma

Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Türkiye ile Enstitümüz işbirliğinde gerçekleştirilen 131. Avrupa Birliği Sertifika Programı, 09 Mayıs 2022 tarihinde başlamıştır.


Programın açılış konuşmasında öncelikle tüm katılımcıların 09 Mayıs Avrupa Gününü tebrik eden Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Sayın Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, Kopenhag Kriterler ile AB’nin barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı esas alan temel değer ve normlarını net bir şekilde uluslararası kamuoyuna deklare ettiğini dile getirmiştir. Konuşmasında AB’nin sunduğu demokratik toplumsal yapı, ifade özgürlüğünü garanti eden hukuki sistem, istikrarlı ve müreffeh bir yaşam imajı ile çekim merkezi özelliği taşıdığını dile getirerek AB’nin yumuşak gücünün temel bileşenleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. Ekşi, genişleme politikalarının AB’nin sahip olduğu yumuşak gücün çekirdeği olduğunu vurgulamıştır.


AB’yi normali, kavramları ve değerleri şekillendirme yeteneği noktasında normatif, insan hakları noktasında ise sivil güç olarak tanımlayan Doç. Dr. EKŞİ, kültür ve dil farklılıklarının korunmasının, çok taraflılığı içeren dış politika yaklaşımının, çevresel sürdürülebilirliğin, eğitimin temel bir hak olduğu düşüncesinin, “gelişme güvenliği sağlar” fikrinin ve “AB diğer bölgelerle işbirliği ve entegrasyona yardım eder” anlayışının AB’nin normları arasında olduğunu ifade etmiştir.  


Sertifika programının gerçekleştirilmesinde işbirliği yapılan Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Türkiye ile Türk Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği yetkililerine teşekkür eden Doç. Dr. Ekşi 5 gün boyunca devam edecek programın tüm katılımcılarına başarılar dilemiştir.

 

Bölüm Başkanımız Sayın Doç. Dr. Muharrem EKŞİ'nin açılış konuşmasının tamamını izlemek için YouTube bağlantısını kullanabilirsiniz.

Avrupa Birliği Türkiye Sertifika

Facebook Twitter Google Plus
Avrupa Birliği
Avrupa Birliği
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.