Uluslararası İlişkiler Bölümü Kuruluş

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Uluslararası İlişkiler Bölümü, YÖK Yürütme Kurulunun 30 Nisan 2008 tarihli toplantısında uygun görülmesi üzerine kurulmuştur. Eylül 2013’e kadar Kırklareli Üniversitesi’nin Kavaklı Yerleşkesinde bulunan bölümümüz, Kayalı Yerleşkesinin hizmete alınması üzerine bu tarihten itibaren yeni yerleşkemizde yer almıştır.

Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında birinci ve ikinci öğrenim olmak üzere öğrenci alımı ile eğitime başlamıştır. 15.12.2010 tarihinde bölüm başkanlığını üstlenen Yrd. Doç. Dr. Salih İNCİ, bu görevini 5 Şubat 2014’e kadar sürdürmüştür. Sonrasında  Yrd. Doç. Dr. İbrahim KALKAN görevi devralmış ve Ağustos 2016'ya kadar sürdürmüştür. 2016-2019 yılları arasında bölüm başkanlığını devralan Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU'ndan sonra da Haziran 2019 tarihinden itibaren Prof. Dr. Muharrem EKŞİ bölüm başkanlığını devralmış olup, halen bölüm başkanlığını sürdürmektedir. Bölüm ders programımız 10’dan fazla tam zamanlı öğretim üye ve elemanının yanı sıra diğer bölümlerde görevli öğretim üyeleri tarafından da desteklenmektedir. Bölümümüz, her yıl artan öğrenci ve öğretim üyesi sayısı ile birlikte Avrupa Birliği’nin Erasmus öğrenci ve öğretim üyesi değişimi programı içinde aktif bir şekilde yer almayı devam ettirmektedir.