İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunlar Defteri

Mezunlar Defteri, bölümümüzde okuyup mezun olan öğrencilerimizin, Üniversitemize ve Bölümümüze dair yorumlarını, görüşlerini içeren; ister bir cümle ister bir paragraf olsun, sanal da olsa bir iz bıraktıkları öğrencilerimizin hatırat sayfasıdır. Mezunlar Defteri'ne yazı göndermek isteyen öğrencilerimiz, yazılarını altugkoc@klu.edu.tr e-posta adresine veya İletişim Formumuzu kullanarak, İsim, Soyisim, Üniversiteye Giriş Yılı ve Mezuniyet Yılı bilgileri olacak şekilde gönderebilirler. İsteğe bağlı olarak da öğrencilerimizin isminin sadece baş harfi soyismiyle yayınlanabilir (Örneğin: A. KOÇ).
Bilgilendirme: Bazen e-posta mesajları teknik sorunlardan ötürü ulaşmayabiliyor. Gönderdiğiniz yazı 15 gün içerisinde eklenmemiş olursa lütfen tekrar yazınız.

 

MEZUNLAR DEFTERİ


Bölümü tercih ettiğimde bilinçli bir tercih yapmamıştım. Ama şimdilerde  iyi ki uluslararası ilişkiler bölümünü yazmışım ve o gelmiş diyorum. Derslerimizin güncelliği ve bugün derste gördüğümüz bir olguyu aslında yaşıyor oluşumuz ve onun içinde oluşumuz biz öğrencilerin derslere olan ilgisini her zaman sıcak tutmuştur. Bunun yanında hocalarımızın ilgisi, donanımları ve biz öğrencilere karşı samimi tutumları derslere ve okula olan ilgimizi her zaman sıcak tutmuştur. Fiili ders saatleri sonrasında da sorduğumuz her soruyu sabır ve incelikle cevaplayan, hafta sonlarını bile bize ayıran çok kıymetli hocalarımızdan ders aldığım için çok mutluyum.

Fatma Dilan TAŞ, 2015-2019


Merhabalar,
Ben Uluslararası İlişkiler 2019 mezunlarından Aylin Gamze Ateş. Üniversite tercihimi bilinçli yapmıştım. Uluslararası İlişkileri bölümünü bilerek gelmiştim Kırklareli Üniversitesi'ne. 4 yıl boyunca ne kadar doğru bir tercih yaptığımı sonuna kadar hissettim. Üniversite Hocalarımız her zaman bizlere destek oldular, gerek kulüp kurmakta gerekse konferans faaliyetlerimizde... En önemlisi Hocalarımız her zaman bizlere ilgili ve samimi oldular. Hoca-öğrenci arasındaki bu bağ bizleri okula, bölüme daha kuvvetli bağlanmamızı sağladı. Hiçbir olumsuzluğa, gelecek kaygısına yer vermeden bizleri motive ettiler. Her kariyer planlamalarımızda bizlere faydalı olmaya çalıştılar. Aldığımız dersler monolog değil diyalog şeklinde geçti ve her zaman bizim görüşlerimize saygı duyup özenle dinlediler. Tüm Hocalarıma çok teşekkür ediyorum.

Aylin Gamze ATEŞ, 2015-2019


Merhaba,
Kırklareli Üniversitesi'ne 2015 yılında başladım ve geriye dönüp baktığımda doğru bir tercih yaptığımı görüyorum. Öncelikle Uluslararası İlişkiler bölümü içerisinde farklı disiplinleri barındırdığı için okuması zevkliydi. Bunun yanında öğrenciler için en büyük şans da bizlerden asla desteğini esirgemeyen, zamanını her konuda ayıran, öğrencinin kendisini geliştirebilmesi için her türlü birikimini paylaşan ve destekleyen hocalarımızdı. Aynı zamanda bu bölüm sayesinde güncel olaylara farklı bakış açılarıyla yaklaşmayı öğrendik. Kulüp çalışmaları sayesinde düzenlenen konferanslarda alanında duayen bir çok farklı hocalarla tanışma imkanı sağlarken, bize bilgilerinden yararlanma imkanı verdiler. Bölümün yer aldığı Kayalı Kampüsü ise içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği donanıma sahiptir. Kaliteli bir eğitim almak isteyen, araştırmayı, dünyayı takip etmeyi seven herkes için Kırklareli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü doğru bir tercih olacaktır. 4 yıl boyunca dolu dolu geçen bir üniversite hayatı için okulumun sağladığı imkânlara ve hocalarıma ne kadar teşekkür etsem azdır.

Neslihan Setenay BERKİL, 2015-2019


Merhabalar,
Ben 2015-2019 yılı Uluslararası İlişkiler bölümü mezunlarındanım. Koca bir dört yıla baktığımda pişmanlık duymadığımı biliyorum ben. Çünkü kazanımlarımı ve öğrendiklerimi hep cebimde taşıdığım bir bölümden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu yolda bizden desteğini esirgemeyen ve her daim destekleriyle bizim yanımızda olan hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Buse AÇAR, 2015-2019


Öncelikle merhaba,
Ben Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün taze mezunlarından Umut Arı. Bölümümde aldığım eğitimin kalitesi ve değerli hocalarımın göstermiş olduğu ilgi ve alaka paha biçilemez. Sadece eğitim açısından değil sosyal açıdan da bana çok şey kattı Uluslararası İlişkiler. Çok kıymetli insanlar tanıdım ve güzel dostlar biriktirdim. Uluslararası İlişkiler kulübümüzün aktif olmasında büyük pay sahibi olan değerli hocalarıma özellikle de danışman hocamız ve bu sene itibariyle Uluslararası ilişkiler bölüm başkanlığı vazifesinde olan Doç. Dr. Muharrem EKŞİ hocama desteklerinden ötürü ayrıca minnettarım. Dolu dolu 4 senemi geçirdiğim tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Umut ARI, 2015-2019


Yolunuz düşmüş de bu yazıyı okuyorsanız hayatınız Kırklareli Üniversitesi ile kesişmiş demektir. Bu noktada kesiştiğimize inanın çok sevindim. Kimimiz akademik hedeflerle kimimiz lokasyon sebebiyle kimimiz hayallerimizi sırtımıza yükleyip buralara kadar geldik. Üniversite artık büyük sorumlulukların girizgâhıydı hepimiz için ve şahsım adına iyi ki "KLÜ" mezunuyum. Küçük ama bir o kadar sevimli Kırklareli’nde az ama kalpleri bir o kadar büyük dostluklar edindim. En mütevazi en donanımlı hocalardan ders dinleyip belki hiç öğrenemeyeceğim bilgiler koydum cebime. Mucize olan insanın kendisidir hiçbir basarinin mucizeyle gelmesini bekleyemezsiniz o yüzden şükranlarımla bitirdim bölümümü. Dönüp bu yazıyı yeniden okuduğumda gülümseyeceğim. Temennim hep taptaze kalman anılarımda Kırklareli.

Hilal DOĞAN, 2015-2019


Merhaba;
2015 yılında yolun başında ilk önce bölümümü çok isteyerek bu yola çıktım ve Kırklareli Üniversitesi'ni seçerek ne kadar doğru bir karar verdiğimi burada yaşayarak öğrendim. Bu bölümü daha da güzelleştiren her zaman yanımızda olan hocalarımıza çok teşekkür ederim bize her zaman her konuda destek olmaya bize bölümü en iyi şekilde bitirmemize yardımcı oldular. Uluslararasi İlişkiler bölümü her zaman kendimi daha çok geliştirmeme ve daha farklı bakış açılarına sahip olmamı sağlayan bir bölüm oldu. Hocalarımızın yardımıyla da bu farklı bakış açılarını yorumlamayı gözlemlemeyi ve kendimizi bu bakış açılarıyla ifade etmeyi öğrendik. Mezunu olduğum Kırklareli Üniversitesi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü tercih edicek arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Hâlâ özlediğim okulum ve değerli hocalarıma herşey için çok teşekkür ederim.

Makbule GÜLER, 2015-2019


Merhabalar,
2015 yılı tercih döneminde ailemin benden Kırklareli’ne tercih yapmamı istemesi, benim de siyasi tarihe ve devlet politikalarına olan ilgimden dolayı Kırklareli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tercih ettim. Üniversitede geçirdiğim 4 sene boyunca doğru bir tercih yaptığımı hep hissettim. Üniversite hayatımızda hocalarımızın ilgisi ve destekleri ile çalışarak iyi yerlere gelinebileceğini öğrendik. Bölüm ve kulüp faaliyetlerinin yoğunluğu bilgi tazelememize ve yeni bilgiler öğrenmemize yardımcı oldu. Uluslararası İlişkiler Kulübü’nün düzenlediği faaliyetlerle hoca-öğrenci ilişkisi üniversite dışına taşındı ve hocalarımızla her konu üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Gelişmekte olan üniversitemizde Rektör hocamızın da öğrencilerle alakadar olması bizim için büyük bir avantaj oldu. Ayrıyeten 4 sene boyunca aile gibi birbirimizin yardımına koştuğumuz gülüp eğlendiğimiz çok güzel dostluklar elde ettim. Bizlerden ilgisini ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen bütün hocalarımıza teşekkür ederim.

Anıl Emin OCAK, 2015-2019 


Yolu Mezunlar Defterine düşen herkese merhaba,

2015 yılında bu şehre ilk geldiğimde çok tecrübesiz ve bir o kadar da çocuktum. İstediği bölümden yapmak istediği işten emin olan ancak istediği üniversiteyi kazanamayan onca kişiden biriydim. Bugün ben oldum diyebiliyorsam ve kendimden bu kadar eminsem bu "Mutlu İnsanlar Kenti" sayesindedir. Kırklareli Üniversitesi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü sayesinde öğrendim ki; herkes mesleğini severek okumalı ve ilerde işini severek yapmalı.

Bugün iyi ki bu bölümü okudum diyebiliyorsam ve okuduğum üniversiteyi korkarak söylemiyorsam bu üstümüzde emeği olan tüm hocalarımız sayesindedir. Tüm Öğretim Üyesi Hocalarımıza ve tüm Araştırma Görevlisi Hocalarımıza teşekkürü borç bilirim. Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sezin İba GÜRSOY Hocama çok teşekkür ederim. Bugün ben olabildiysem ve gerçekten ideallerime ulaşmanın sadece çaba ve emekle mümkün olduğunu görebildiysem ve her şeyden önemlisi kimim diye kendime sorabiliyorsam sayesindedir.

2016 yılında bölümümüzün tüm öğrencilerinin teşvikiyle kurulan, Kırklareli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü (Ulikulubu) ailesi; Sizlere nasıl teşekkür ederim, minnetimi nasıl öderim bilmiyorum. Bana çok şey öğrettiniz. Bu imkanı bana veren Cihan YAYLAK Hocama ve Kulübü bana emanet eden herkese minnetim sonsuz ve baki kalacaktır. Benimle her türlü zorluğun üstesinden gelen, bizleri yalnız bırakmayan tüm bölüm arkadaşlarıma minnettarım. Yolunuz düşmesin, mutlaka gidin ve üye olun. Düzenlemiş olduğu konferanslar sayesinde mesleğinizde, uzmanlaşma imkânı bulacaksınız.

Teşekkürler Mutlu İnsanlar Kenti, Teşekkürler Kırklareli Üniversitesi ve Teşekkürler Uluslararası İlişkiler Ailesi...

En güzel yarınlar, en güzel umutlar sizlerin olsun...

Gözde SELEN, 2015-2019


Değerli Hocalarım, Sevgili Arkadaşlar;

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ancak bu sefer tek bir farkla o da "mezun" olarak. Uluslararası İlişkiler Bölümü ilk mezunları olarak üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk mezun, ilk heyecan ile bölümümüzü en güzel şekilde temsil etmek ve ülkemize hizmet etmek amacıyla yeni bir hayat yolculuğuna başlamaktayız. Bu süreç içerisinde her zaman yanımızda olan başta Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU Hocamız olmak üzere tüm bölüm hocalarımıza üniversite dönemimiz boyunca desteklerini bizden esirgemedikleri için sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ilk mezunları olarak hem bölümümüzü hem de üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil edeceğimizi tekrar hocalarımıza söylemek isterim. Emekleriniz için teşekkür ederiz.

Mustafa Kaan SAYGILI, 2014-2018


Merhaba,
Ben Uluslararası İlişkiler Bölümü 2019 mezunlarından Şebnem Nagihan Açıkgöz. Ben uluslararası ilişkiler bölümünü isteyerek seçtim ve şuan da baktığımda iyi ki seçmişim diyorum. Okuduğum okulun ve bölümün bana çok şey kattığını düşünüyorum. Gerek işlediğimiz dersler ve konular olsun gerekse hocalarımızın her zaman arkamızda oluşu olsun bu bölümü iyi ki seçmişim dememe sebep. Hocalarımız her zaman arkamızda ve her zaman büyük destekçimizdi. Birçok konuda oturup tartışabildiğimiz ortamı bizlere sundular. Bütün bölüm öğretim üyelerine ve araştırma görevlilerine çok şey borçluyuz bize birçok imkanı tanıdıkları için çok teşekkür ederim.

Şebnem Nagihan AÇIKGÖZ, 2015-2019


Merhabalar;
Okulumuzu ve bölümümüzü tercih ederek bu güzel aileye katılan veya katılmayı düşünen herkese kocaman bir hoşgeldin diyorum. Kırklareli küçük ve samimi bir şehir. İlk yılında herkes gibi sen de zorlanabilirsin ama ilerleyen yıllarda ailenin yanındayken burayı özlediğini farkedecek, özellikle büyük ve yorucu bir şehirde yaşıyorsan çoğumuz gibi burada kalmak istediğini göreceksin. Üniversitemiz konumu ve donanımlı akademisyenleriyle birçok üniversiteye göre avantaj sahibi. Uluslararası İlişkiler bölümü ilk açıldığı yıldan bu yana sürekli gelişen hala gelişimine devam eden bir bölüm. İlk mezunlar olarak bu gelişimi gözlemleme fırsatımız oldu ve bu kadar kısa sürede çok iyi yollar katedildi. Hocalarımız ve bizler arasındaki iletişimin kuvvetli olmasının bu yoldaki en önemli unsur olduğuna inanıyorum. Çünkü her zaman bizlerle arkadaş gibi oldular ve samimiyetlerini hep hissettirdiler. Bizlere daima daha iyisi için yol gösterdiler. Asla kapılarından geri çevirmediler. Okul dışındaki problemlerimize bile çözüm olmaya çalıştılar. Mezun olmamıza rağmen iletişimlerini ve yardımlarını bizden esirgemediler. Hiç birinin emeğini göz ardı edemeyiz. Kendi adıma başta Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Arş. Gör. Altuğ KOÇ, Arş. Gör. Betül GÜLTEKİN olmak üzere hocalarımın hepsine sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bölümü kazanan herkesin, bizler gibi güzel anılar ve insanlar biriktirerek eğitimini tamamlaması dileğiyle...

Büşra KARATEPE, 2014-2018 


Herkese merhaba;
Ben 2014-2018 dönemi öğrencilerinden Elif YILMAZ. Bölümü bilinçli tercih ettim çünkü zaten bu bölümü en başından beri okumak istiyordum ve Kırklareli’ye gelmeden önce aklımda herkeste olduğu gibi soru işaretleri vardı fakat anladım ki hepsi boşunaymış. Hocalarımızın hepsi öğrencileriyle birebir yakından ilgilenip, desteklerini hiç bir zaman esirgemiyorlar. Sn. Neziha MUSAOĞLU, Sn. Muharrem EKŞİ, Sn. Sezin İBA GÜRSOY, Sn. Altuğ KOÇ gibi daha nice isim sayabilirim. Evet Kırklareli soğuk şehirdir ama okulumuz her anlamda sıcacık bir yuvadır. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Elif YILMAZ, 2014-2018


Merhaba sevgili arkadaşlar ve değerli hocalar;
Kırklareli Üniversitesi'ni tercihlerime eklediğimde üniversite hakkında hiçbir bilgim yoktu. Sadece oturduğum yere yakın olmasından ve memleketime yakın olmasından dolayı orayı yazmıştım. Bölümü isteyerek yazdım. İlk zamanlar biraz zorluk çekmiştim, İstanbul gibi kalabalık bir şehirden geldiğim için. Ama daha sonra sınıf arkadaşlarımla bağ kurarak, hocalarıma, yeni bir öğretim sistemine alışarak Kırklareli'ni çok sevdim. Ve şunu söyleyeyim üniversite hayatı çok hızlı geçen bir zaman. Bu zamanınızı iyi değerlendirin. Bolca gezin ve üniversite okurken son senelerde iş bakın. Çünkü mezun olduğunuzda binlerce kişi daha aynı bölümden mezun oluyor. Asıl hayat o zaman başlıyor işte. Yeni öğrenci arkadaşlarıma eğitim öğretim hayatlarında başarılar dilerim. Emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ederim.

Merve GÜLDAĞ, 2014-2018

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.