İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Prof. Dr. Fuat Keyman'ın Katılımıyla Ortadoğu Bağlamında Türk-Amerikan İlişkileri Ve Referandumun Etkileri Konferansı Gerçekleştirildi (20 Kasım 2017)

20/11/2017 13:07:18 - 24/10/2018 13:07:18 - 42870 Okunma

Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün hazırladığı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat KEYMAN'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Ortadoğu Bağlamında Türk-Amerikan İlişkileri ve Referandumun Etkileri" başlıklı konferansta, Prof. Dr. Fuat KEYMAN Türkiye'nin bölgede (Ortadoğu) önemli bir aktör olduğunu belirtmiş ve Türkiye'nin bölgesel bir güç ve hatta kilit ülke olarak görüldüğünü dile getirmiştir.

Ulus devletin önemli olduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Prof. Dr. Fuat KEYMAN, Türkiye'nin bu bağlamda gerek Irak ve Suriye ile olan uzun sınır komşuluğu sebebiyle gerekse de bölgesel güç olma durumuyla ve ayrıca bu ülkelerin çökmüş devlet olması nedeniyle buralardan gelen güvenlik riskleri temelinde bir laboratuvar olduğunu vurgulamıştır. Jacques Derrida'nin misafirperverlik (hospitality) kavramına da değinen Prof. Dr. Fuat KEYMAN, Türkiye'nin yaptığı misafirperverliğin çok önemli olduğunu fakat maalesef büyük güçlerin mülteci konusuyla ilgili olmadığını ve sadece Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın mültecilerin yükünü çektiğini belirtmiştir. Soru-cevapların ardından konferans sona ermiştir.

Konferans hakkında yapılan haberler: HaberTürk | Haberler.com | Sondakika.com

Fuat KEYMAN Uluslararası İlişkiler Kulubü Uluslararası İlişkiler Bölümü Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans ABD Ortadoğu

Facebook Twitter Google Plus
Prof. Dr. Fuat KEYMAN'ın Katılımıyla Ortadoğu Bağlamında Türk-Amerikan İlişkileri ve Referandumun Etkileri Konferansı Gerçekleştirildi (20 Kasım 2017)
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.