Orsam Ortadoğu Kış Okulları 2017

29/12/2016 11:42:14 - 24/10/2018 11:42:14 - 26999 Okunma

ORSAM 2009 yılından itibaren düzenli olarak “ORSAM Ortadoğu Yaz/Kış Okulları” düzenlemektedir. Programa, Türkiye’nin farklı illerinden, üniversitelerin lisans bölümlerinin 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve ayrıca değişik sektörlerde konu ile ilgili çalışan kişiler katılmaktadırlar. 2016-2017 Eğitim Yılında düzenlenecek olan ORSAM Ortadoğu Kış Okulları, T.C Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı işbirliği ile 16-20 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi evsahipliğinde İstanbul’da, 06-10 Şubat 2017 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi’nin evsahipliğinde Konya’da düzenlenecektir.

ORSAM Ortadoğu Kış Okulları”, Ortadoğu konulu derslerden oluşan bir seminer programı şeklinde yürütülmektedir. Dersler ORSAM uzmanları, danışmanları, bürokratlar ve üniversite öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Programda verilecek derslerin bazıları şöyledir: Türk Dış Politikasında Yeni Eğilimler, Arap Baharı ve Türkiye, Ortadoğu Ekonomilerinin Genel Yapıları, İsrail- Filistin Meselesi, Ortadoğu’da Din ve Siyaset İlişkisi, İslami Hareketler ve Mezhepsel Dinamikler, Jeopolitik Düşüncenin Evrimi, Arap Baharı’nın Körfez Ülkelerine Yansımaları, Türkiye’nin Dış Politikasında Ortadoğu, Irak’ta Güncel Sorunlar ve Türkmenler, Suriye ve Lübnan’ın İç Dinamikleri ve Dış Politikaları, Ortadoğu’da Su Sorunu, İran’ın Türkiye ve Ortadoğu Politikası, İran’ın İç ve Dış Politikası,  Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Türkiye, Ortadoğu’da Enerji, Çatışma Çözümleri, Kitle İmha Silahları.

Başvurular 21 Aralık-30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup,  başvuru sonuçları ORSAM web sitesinden 06 Ocak 2017 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

ORSAM