Bölüm Hocamız Yrd. Doç. Dr. Sezin İba Gürsoy'un Kariyer Haritam Konulu Paneldeki Konuşması (Kasım 2016)

11/11/2016 11:26:04 - 30/06/2019 17:26:53 - 28107 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İktisat Topluluğu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 'Kariyer Haritam' konulu panele Doç. Dr. Ali ARI, Doç. Dr. Cemil ERASLAN, Yrd. Doç. Dr. Armağan TÜRK ve Yrd. Doç. Dr. Sezin İBA GÜRSOY konuşmacı olarak katıldı. Bölüm hocamız Yrd. Doç. Dr. Sezin İBA GÜRSOY akademik kariyer üzerine bir konuşma yaptı

Yrd. Doç. Dr. Sezin İBA Gürsoy; “Eskiden yüksek lisans ve doktora yapmak gerçekten zordu. Ancak şimdiki imkânlar neticesinde bunlara ulaşmak kolaylaştı. Ama yine de çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Tabi ki dil bilmeniz sizi ön sıralara taşıyacaktır. Yüksek lisans ve doktora yaparak da kamuda çalışabilirsiniz. Ama bunları yaparken insan gerçekten zorlanır. Hem işe gidip hem ders çalışmak gerçekten zor oluyor. Bir yerden başladıktan sonra yol sizi hedefe götürüyor. İki yıl yüksek lisans, dört yıl da doktora sürüyor. Gerçekten bunları yapmak çok uzun bir süreçtir. Benim size tavsiyem üniversite yıllarında ALES ve yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almanızdır” dedi.

Panel Kariyer

Bölüm Hocamız Yrd. Doç. Dr. Sezin İBA GÜRSOY'un Kariyer Haritam Konulu Paneldeki Konuşması