İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Bölümümüz Araştırma Görevlisi Altuğ Koç'un Misafirperverlik Ve Kıbrıs Konulu Fakülte Sunumu (Mayıs 2016)

05/05/2016 15:55:39 - 30/06/2019 17:25:33 - 24306 Okunma

Bölümümüz Araş. Gör. Altuğ KOÇ fakülte sunumları kapsamında Jacques Derrida'nın misafirperverlik kavramı üzerinden Kıbrıs Türkü Kimliğini analiz ettiği çalışmasını sundu.

Derrida'nın "Hospitality" yani "Misafirperverlik" kavramının, kim ve kimsin soruları üzerinden tanımlanan bir kimlik algısı olduğu belirtilen sunumda, "Koşulsuz Misafirperverlik" tanımının, davetsiz gelen misafire hiçbir soru sormadan "Hoşgeldin" demek olduğu aktarıldı. Bu tanımlamalara göre, misafirperverlik iki olguyu içermektedir. Kalıcı olan "sahip" mekanizması ve geçici olan "misafir" mekanizması. Sahiplik bir aidiyet üzerinden algılanır. Bu, maddi olarak ev, araba, eşya da olabilir veya manevi olarak kişileri tanımlayan kimlikler de olabilir.

Sunumda Derrida'nın bu açıklamaları üzerinden, 1974'ten sonra Kıbrıs'ta oluşan K.K.T.C.'ye Türkiye'den gelen göçlerin meydana getirdiği, Kıbrıs Türkü - Göçmen Türk kimliklerinin analizi yapıldı. Kıbrıs Türkleri'nin, Ada'ya yerleşen Göçmen Türklere yaklaşımı ve "koşulsuz misafirperverliğin" hangi noktasında olabilecekleri Ada'nın kısa tarihçesi, nüfus seyirleri, istatistik verileri ve sözlü tarih çalışmaları da verilerek tartışıldı.

Sunum

Facebook Twitter Google Plus
Altuğ Koç Fakülte Sunumu
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.