İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Bölümümüz Araştırma Görevlisi Murat Güneylioğlu'nun Soğuk Savaş'ın Ardından Rusya-Suriye İttifakı'nın Dönüşümü Başlıklı Fakülte Sunumu (Ocak 2016)

05/01/2016 15:14:14 - 30/06/2019 17:23:58 - 20487 Okunma

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde düzenlenen fakülte sunumları çerçevesinde bölümümüz Arş. Gör. Murat Güneylioğlu Soğuk Savaş'ın Ardından Rusya-Suriye İttifakı'nın Dönüşümü başlıklı çalışmasını sundu. 

Rusya'nın küresel anlamda attığı yeni adımlar ile oldukça güncel bir konuya değinen Güneylioğlu, Uluslararası İlişkiler disiplininin teorik tartışmalarında önemli bir yeri olan Stephan Walt'ın çalışmalarına değinerek ittifakların oluşumubüyük güçler ve bölgesel ittifaklar başlıkları ile teorik çerçevesini oluşturduğu çalışmada Sovyetler Birliği-Suriye ilişkilerine de değinerek öncelikle tarihsel süreci değerlendirdi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerle önem kazanan Rusya-Suriye ittifakının derinlemesine analiz edildiği sunumda Soğuk Savaş'ın sona ermesi sonrasında tehdit algılamalarının değişime uğraması, Irak Savaşı gibi bölgesel gelişmelerin tehdit algılamalarına etkisi, tehdit algılamalarındaki süreklilik ve değişimin doğası, Rusya'da Putin İktidarı, Suriye'nin izolasyonuna Rusya'nın verdiği tepki ve diğer birçok güncel gelişme değerlendirildi. 

Fakülte Sunumları

Facebook Twitter Google Plus
Murat Güneylioğlu Fakülte Sunumu
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.