İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

“Modern Diplomaside Avrupa Birliği'nin Etkisinin Analizi” Başlıklı Konferans Prof. Dr. Barış Özdal'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi (5 Mart 2020)

09/03/2020 18:38:18 - 09/03/2020 18:38:18 - 15270 Okunma

Üniversitemiz Avrupa Birliği Kulübü, Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) ve Diplomasi Araştırmaları Derneği (DARD)'nin beraber düzenlediği "Modern Diplomaside Avrupa Birliği'nin Etkisinin Analizi" konferansı DARD Başkanı ve Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış ÖZDAL’ın katılımıyla Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi İhsan Ömer ATAGENÇ moderatörlüğünde 5 Mart 2020 tarihinde 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı ve Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ açılış konuşmasında diplomasi geleneğinden ve diplomasinin 21. yüzyıldaki öneminden bahsetti.

Açılış konuşmasının ardından DARD Başkanı ve Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış ÖZDAL, diplomasi tarihinin gelişimi, klasik–özel diplomasi türleri ve modern diplomasi türlerinin günümüzdeki yansımalarını açıkladı. AB'nin geçmişte uyguladığı diplomasi türlerini ve günümüzde uyguladığı modern diplomasi çeşitlerini analiz eden Hocamız, AB'nin diplomasi alanındaki aksaklıklarını bu bağlamda vurguladı. AB üye devletlerinin diplomasi alanında ortak bir birlik sağlayamamalarının nedenleri de konferansın ana gündem konularından birini oluştururken Birliğin diplomasi kullanımında değişime gitmesi gerektiği çeşitli örneklerle açıklandı.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ'nin Prof. Dr. Barış ÖZDAL'A plaket takdimi ile sona erdi.

Konferans Avrupa Birliği

Facebook Twitter Google Plus
Modern Diplomaside Avrupa Birliği'nin Etkilerinin Analizi Konferansı (5 Mart 2020)
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.