İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Türkiye'nin Suriye Politikası: Barış Pınarı Harekatı Konferansı Prof. Dr. Ahmet Kasım Han'ın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi (26 Kasım 2019)

26/11/2019 19:24:43 - 26/11/2019 19:24:43 - 20341 Okunma

Uluslararası İlişkiler Kulubü ve KADAM'ın ortaklaşa düzenlediği Türkiye'nin Suriye Politikası: Barış Pınarı Harekatı Konferansı Prof. Dr. Ahmet Kasım HAN'ın katılımıyla 26 Kasım 2019'da gerçekleştirildi.

Uluslararası İlişkiler disiplininin duayen Hocalarından Sayın Han, konuşmasına Türk Dış Politikası kapsamında Türkiye-Suriye ilişkileri perspektifinden başlayıp, Soğuk Savaş ve Soğuk Savaş sonrası dönemde Türkiye-Suriye ilişkilerinin tarihine ve Suriye tarihine de yönelik aktarımlarda bulundu. Suriye konusunun ABD-Rusya ikilisi ekseninde incelenmesi gerektiği yönünde analizlerini devam ettiren Han, esas olarak Uluslararası İlişkiler disiplininin teorik argümanları olan yapı ve yapan kavramlarına değinerek konunun sistemsel olarak incelenmezse doğru okunamayacağının altını çizdi. Hans Morgenthau'nun kuramsallaştırdığı Realizm teorisinin önemine dikkat çeken Han, bu teorinin analizinde yer alan güç ve çıkar kavramlarına dikkat edilmesini ve dış politikanın da bu kavramların önemine varılarak oluşturulması gerektiğini vurguladı. Konuşması sonrasında soru-cevap kısmına yer verilen konferans, plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

Ahmet Kasım HAN Suriye Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Türkiye'nin Suriye Politikası: Barış Pınarı Harekatı Konferansı (26 Kasım 2019)
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.