İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencilerimizin Başarıları & Faaliyetleri

09/08/2019 15:08:15 - 08/01/2020 15:08:15 - 40609 Okunma

Öğrencilerimizin, Bölümümüzde geçirdikleri süreçlerdeki faaliyetlerini, değişim programlarından faydalanmalarını, başarılarını içeren sayfamızdır. Katkıda bulunmak isteyen öğrencilerimiz yazılarını altugkoc@klu.edu.tr e-posta adresine veya İletişim Formumuzu kullanarak, İsim, Soyisim, Üniversiteye Giriş Yılı ve Mezuniyet Yılı bilgileri olacak şekilde gönderebilirler. İsteğe bağlı olarak da öğrencilerimizin isminin sadece baş harfi soyismiyle yayınlanabilir (Örneğin: A. KOÇ). Erasmus gibi değişim programlarından yararlanan öğrencilerimizin dilerlerse etkinliklerinden fotoğrafları da yayınlanabilir.

Bilgilendirme: Sayfanın yapımı devam etmektedir. Bazen e-posta mesajları teknik sorunlardan ötürü ulaşmayabiliyor. Gönderdiğiniz yazı 15 gün içerisinde eklenmemiş olursa lütfen tekrar yazınız.

 

Erasmus Faaliyetleri


Erasmus programı bir öğrenci için değerlendirilebilecek en değerli fırsatlardan birisi. Hayat boyu unutmamın çok zor olacağı birçok anı biriktirdim kendi adıma. Tüm öğrenci arkadaşlarıma en azından sınavlara girip şanslarını denemelerini tavsiye ederim. Bana süreç boyunca yardımcı olan tüm hocalarıma da teşekkür ediyorum.

Tolga BARAN 2015/2016
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Erasmus sadece dilinizi geliştirmekle kalmayıp genç yaşınızda inanılmaz deneyimleri yaşamanıza imkân sağlayan bir program. Ben Erasmus programımı küçük bir şehirde tamamlamama rağmen üniversitenin ve Erasmus kulübümüzün düzenlediği etkinlikler sayesinde çok dolu geçirdim. İki dönem boyunca sadece Avrupa'dan değil dünyanın birçok ülkesinden arkadaş edindim ve Avrupa'da birçok ülke görme fırsatı yaşadım. Erasmus sadece yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz bir araç değil, kültürel çeşitliliği bir arada yaşamanıza imkan tanıyan bir program. İyisiyle kötüsüyle onlarca anıyla döndüm ve alışamam dediğim birçok şeye alıştım. Lizbon'da bir duvara yazılan "Erasmus hayatınızda bir yıl değil, hayatınızın bir yıla sığmasıdır." yazısı Erasmus'u özetleyen en net cümle olabilir.

Gökhan TAŞ 2015/2016
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Erasmus sürecim hayatımın en vazgeçilmez dönemlerinden biriydi diyebilirim. Bana kattığı artılar saymakla bitmez. Farklı kültürden insanlar tanımak, gerek sosyal anlamda beni geliştirirken, yeni yerler görmek, keşfetmek, yeni kültürler tanımak hayat vizyonumu da değiştirdi. Sadece yabancı dilimi geliştirmek için gittiğim, ilk yurtdışı tecrübemin bana bu kadar sonraki hayatımda da etkisi olacağını tahmin etmemiştim. Yabancı dilinizi geliştirmenin yanı sıra size yeni bir kimlik bile katıyor, hayata yeni bir bakış açısı kazandırıyor diyebilirim. Eğitim öğretim döneminde herkesin hayatında bir kere tecrübe etmesi gereken bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte de desteğini, yardımlarını esirgemeyen sevgili hocalarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.

Gizem ALTAN 2016/2017
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Eğer kendinizi geliştirmek, dilinizi geliştirmek, dünyaya bakış açınızı değiştirmek ve farklı kültürlerle beraber iç içe yaşamak ve bu farklı kültürlerin bir parçası olmayı istiyorsanız, dünyayı dolaşmak ve dünyanın her köşesinden arkadaşlarınızın olmasını bu dostlukların senelerce devam etmesini istiyorsanız, yabancı dilde eğitim alıp hem mesleki anlamda hem de akademik anlamda kendinize büyük katkı sağlamak istiyorsanız Erasmus Programı size bütün bu imkanları sunmakta. Ben Erasmus sürem boyunca Avrupa'da birçok farklı yer gezdim gördüm farklı kültürler farklı tatlar ile karşılaştım, kimi zaman zorluklar yaşadım fakat en güzeli de kendi başıma bütün problemlerin üstesinden gelip kalıcı tecrübeler edindim ve bu program sayesinde hayatıma farklı bakış açısı kattım. Eğitim, dil, kültür, dostluk, macera, heyecan ve sınırsız eğlence. Erasmus bir üniversite öğrencisinin mutlaka katılması gereken bir programdır. Üniversite Erasmus ile anlam kazanır. Korkmayın ve o adımı atıp hayallerinizi gerçekleştirmek için Erasmus Programını bir araç olarak kullanın.

Berk ÖZGÜR 2016/2017
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan birisi benim için. Kültürel olarak kendimizi geliştirme, farklı bakış açısıyla olayları değerlendirebilme, yabancı dilimi geliştirme,  birbirinden farklı kültürleri tanıma, kendi kültürümden farklı çok değişik kültürlere sahip insanlarla arkadaşlık kurabilme gibi ayrıcalıklarından dolayı, Erasmus benim için harika bir deneyimdi. İmkanı olan arkadaşlara mutlaka, şiddetle tavsiye ediyorum!

Yunus Emre BAY 2016/2017
Erasmus - Alexandru Ioan Cuza University, Romanya
Staj & Proje - University of Szeged, Macaristan


Erasmus programına katılmak hayatımda verdiğim en doğru kararlarımdan biriydi. Bu süreç benim hayatıma çok şey kattı. Yabancı dilim gelişti, bir sürü arkadaş edindim, farklı ülkeleri gezdim. Bazen zorluklar yaşadım ve bunun sayesinde tecrübeler edindim. Tabi ki de gitmeden önceki evrak hazırlama işi biraz zor gelebilir, hemen vazgeçmeyin, çünkü tüm zorluklara değecektir. Yalnız başınıza seyahet etme becerileriniz artacaktır, farklı kültürlerden farklı arkadaşlar edinirsiniz. Bunun yanısıra yabancı dilinizi geliştirmeye imkan sağlayacak ve mezun olduktan sonra iş hayatınızada büyük katkısı olacaktır. Şunu da eklemek isterim ki hiç bir zaman korkmayın, kendinize güvenin. Bence Erasmus bir üniversite öğrencisinin mutlaka katılması gereken bir program. İmkanınız varken mutlaka gidin, gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Son olarak da bana bu deneyimi yaşamam için tüm çabalarını sarfeden hocalarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

Nadira MURTAZAYEVA 2017/2018
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Erasmus programı bana her şeyden önce uluslararası bir vizyon kattı. Yeni insanlar ve kültürler tanıdım. Belki de bir daha göremeyeceğim ülkeleri görmüş oldum. Aynı zamanda İngilizce konuşmamı geliştirdim. Bu eşsiz deneyimi yaşamalarını tüm öğrencilere tavsiye ederim. Hem kendini tanımak hem de dünyayı tanımak için Erasmus büyük fırsat.

Hasan ZAN 2018/2019
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Erasmus Programı sayesinde İngilizcem gelişti. İngilizceyi daha rahat konuşmaya başladım. Portekizce kursu ile yeni bir dil edindim. Farklı bir eğitim sisteminde eğitim alma fırsatım oldu. Aynı zamanda farklı kültürleri tanımış oldum. Tek başıma bir şeyler yapabileceğimi gördüm.

Aysel KURT 2018/2019
Instituto Politecnico De Bragança, Portekiz


Farabi Faaliyetleri


 

Tuğçe AÇAY 2015/2016
Uludağ Üniversitesi

 




Sevgi KARATEMUR 2016/2017
İstanbul Üniversitesi

 


 

Fatma ÖZENÇ 2017/2018
İstanbul Üniversitesi

 


 

Burak TOSUN 2018/2019
İstanbul Üniversitesi

 


Staj, Proje vb. Diğer Faaliyetler & Başarılar


Ekim 2016 yılında Uluslararası İlişkiler Kulübü'nün kurucu kadrosunda bulundum ve faaliyetlerim sonucunda Temmuz 2017 yılında Kırklareli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıfta öğrenim görürken Sayın Doç. Dr. Muharrem EKŞİ ve Dr. Öğr. Üyesi Emre OZAN Hocalarımın referansları ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde Yaz Okulu na gittim. Burada aldığım eğitim ile hem bölüme faydalı hem de gelecek planlarıma yardımcı ve ufuk açıcı çalışmalar içerinde bulundum. Mezuniyet sonrası yüksek lisans yaparken de bu bilgilerin faydasını elbette göreceğim. İş aslında biz öğrencilerde bitiyor. Bizlerin azim, çaba ve emeğine bağlı aslında herşey. Biz birşeyler için gayret gösterdiğimizde yardımcı olacak kişiler, kurumlar elimizden tutuyor destek oluyorlar. Yeni başlayacak olan ve mezun olan arkadaşlarıma da şimdiden lisans hayatında ve mezuniyet sonrasında başarılar dilerim.

Mustafa Kaan SAYGILI, Temmuz 2017
Dışişleri Bakanlığı Yaz Okulu Sertifikası


Temmuz-Ağustos 2019’da T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nde “Yetenek Kazanım ve Organizasyon Dairesi”nde staj yapma hakkı kazandım. Bu süreçte öncelikle “Genel Yetenek Sınavı” ardından “İngilizce-Türkçe Mülakat”a girdim. Sonuç olumlu olunca Sayın Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Muharrem Ekşi Hocamızın da yönlendirmeleriyle Ankara Çankaya Köşkü'nde stajıma başladım. Bu süre zarfı boyunca devletin en yetkili kurumları olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve T.B.M.M. gibi yerleri ziyaret etme imkanlarım da oldu. Yöneticilerimiz ve İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Sayın Doç. Dr. Salim ATAY da biz ilk dönem stajyerlerine çok sevecen ve yardımsever tutumlar sergilediler. Bürokrasinin kalbi olan Cumhurbaşkanlığı adı altındaki İnsan Kaynakları Ofisi'nde araştırmış ve düzenlemiş olduğum “Trakya Kariyer Fuarı” sunumumu çok beğendiler ve yöneticilerimize sunduğum bilgileri kullandılar. Devletimizin kalkınması ve genç arkadaşlarımın istihdamı için yapılmış olan Kariyer Fuarları çerçevesinde benim de katkım bulunduğu için çok mutluyum.

Umarım birgün sizler de böyle yüksek mertebeli yerlerde çalışma imkanı yakalayabilirsiniz. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum.

Zümre KARAKAŞ, Temmuz-Ağustos 2019
T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi

Faaliyet Etkinlik Öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencilerimizin Başarıları & Faaliyetleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.