İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü

Bölüm Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nuri Gökhan Toprak Uluslararası Konferansta Bildiri Sunmuştur (Haziran 2019)

26/06/2019 13:57:38 - 08/09/2019 20:29:47 - 26500 Okunma

Avrasya Ekonomistler Derneği’nin, Beykent Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Merkez Bankası ile birlikte organize ettiği “11. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı”, 11-13 Haziran 2019 tarihleri arasında KKTC’nin Gazimağusa şehrinde, 7 farklı ülkeden 128 bilim insanın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Konferansın “uluslararası ilişkiler” konu başlıklı oturumunda bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Nuri Gökhan TOPRAK, “Ambargodan Ablukaya Doğru: Dış Politikada İktisadi Araçların Kullanımı Bağlamında Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a Yönelik İktisadi Yaptırımları Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı çalışmasını sunmuştur.

Dr. Öğr. Üyesi Toprak sunumunda, ABD Başkanlık emirleri ve bu emirler doğrultusunda hazırlanan diğer resmi belgeler ışığında ABD’nin İran’a yönelik iktisadi yaptırımlarının, ilk başladığı 1979 yılından itibaren 40 yıllık süreç içerisinde, “ambargo” niteliğinden “abluka” niteliğine dönüşerek, üçüncü devletlerin egemenlik haklarını da ihlal edebilecek bir konuma ulaştığına dair değerlendirmelerini paylaşmıştır.

 

Konferans Sunum

Facebook Twitter Google Plus
Bölüm Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nuri Gökhan TOPRAK Uluslararası Konferansta Bildiri Sunmuştur (Haziran 2019)
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.